Kada letovanje pođe naopako

Letovanje je nešto što se pažljivo planira mesecima unapred, što se željno iščekuje, a kada se dočeka nekada ne bude baš kao što smo planirali. Možda ste se našli u ovakvoj situaciji, a ako niste jednom u životu sigurno hoćete. Iz ličnog iskustva mogu reći da nije nimalo prijatna.

Zapravo, letovanje nikada ne bude skroz isto kao u našim mislima, ali je još strašnije kada potpuno propadne. Međutim, u takvim situacijama nema vraćanja nazad, a kada je već sve palo u vodu, nabolje rešenje je da napravimo nešto od toga, zar ne?

large

1. Dišite

Okej, propali su planovi. Šta sada? Ne isplati se plakati ceo odmor, to baš i nije najproduktivnije. Sedite i razmislite, izvucite svoj plan letovanja (ako ste ga napravili) i sročite novu listu: glavno pitanje je – Šta od planiranog može da se izvede?

Ako ste dobili temperaturu, još uvek možete da uživate u hotelskoj sobi ili da čitate tu knjigu koju ste poneli. Ako vam je propao smeštaj, možete da prošetate gradom i pitate nekoga da vam preporuči hotel, ili za početak možete da prespavate u nekom motelu ili iznajmljenoj sobi dok ne odlučite šta dalje.

7391b8c8f1c4cacbcda2cec9e1ef57b5

2. Novi plan

Dajte sebi dan,dva odmora. (Odmor od letovanja? Da!) Isplanirali ste svoje savršeno letovanje, ali niste shvatili da ste sebi zadali više obaveza nego što biste imali običnim radnim danima. Ne brinite, to se svima dešava. U tih nekoliko dana želimo da probamo nešto novo, okusimo malo avanture i adrenalina, izgledamo savršeno (pored ogromnog spiska hrane koju želimo da probamo) i kući se vratimo sasvim odmorni i spremni za nove obaveze. Zvuči pomalo fantastično?

Ako je beć nešto pošlo naopako, to je odlična prilika za novi plan, koji stvarno treba da nam omogući odmor. Letovanje prvenstveno za to služi! Ispišite stavke i budite realni: nemojte sebi ponovo davati previše obaveza, niti nešto što znate da se na kraju neće ostvariti. Još je gore kada se vratite kući i pogledate u listu koja je opet ostala neostvarena.

Ispitajte svoje mogućnosti. Pružite sebi udobnost, poneki novitet, upoznajte lokalne ljude ako ste u inostranstvu, ili bilo šta što vam je dostupno uovim novim okolnostima.

646ac19da571f54989a9e3b63e7a6b2f

3. Realizacija

Nemojte da žalite što je novi plan kraći od starog. Naprotiv, radujte se zbog toga. Budite zahvalni za ono što imate. Sa entuzijazmom prelazite sa jedne na drugu stvar sa nove liste. Ubrzo ćete shvatiti da stvari i nisu tako loše, kada imate nove mogućnosti. Do pre dan dva sve je delovalo tako nepredvidivo i nemoguće. Naučite da se opustite i uživate.

 

 

4. Sreća

Na kraju ćete shvatiti da je odmor ipak moguć i u promenjenim okolnostima, verujte mi. Napravite spisak za sledeće letovanje. Šta ste zaboravili da ponesete a jako je važno? Šta bi vam bilo korisno da ste imali sa sobom? Dajte sebi savete, jer do sledeće godine već ćete zaboraviti na brige koje je stvorilo ovo letovanje. I naravno držite se tih saveta sledeći put, letovanje će svake godine biti sve uspešnije!

Napravite mnogo slika, lepe uspomene su nešto najvrednije što nosimo kroz život. Uživajte u trenucima i naravno častite se nekom stvarčicom!

b46cbe339e74832a26a48daa6b091bcc

                                                                                                                                                                         Fotografije: Pinterest
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s